×

Blog-ul ClimaTherm Center

" Cu si despre instalatii "

Blog

Articole instalatii Clima Therm Center

* Pentru ca facem lucrurile "ca la carte", in continuare va prezentam cateva articole din domeniul instalatiilor.

Cautati un aparat de aer conditionat si nu stiti cum sa il alegeti?

Cautati un aparat de aer conditionat si nu stiti cum sa il alegeti?

Ce este un sistem tip split?

Sistemele de aer condiţionat tip split sunt alcătuite din două unităţi: una interioară (U.I.) montată în încăpere pe perete şi una exterioară (U.E.) montată de obicei pe peretele exterior.

1

Ce este un sistem tip multi-split?

Sistemele de aer condiţionat multi-split sunt alcătuite din mai multe unităţi interioare (U.I.) montate de obicei în încăperi diferite pe perete şi una exterioară (U.E.) montată de obicei pe peretele exterior.

2

Care sunt funcţiile principale unui sistem de aer condiţionat?​

Aparatele de aer conditionat de calitate au următoarele funcţii de utilizare:

  • funcţia de răcire
  • funcţia de încălzire
  • funcţia de dezumidificare (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala)
  • funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere, nu îi modifică temperatura, această funcţie este însoţită de obicei şi de funcţia de dezumidificare)
  • funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald)
  • funcţia de temporizare (cu ajutorul acestei funcţii, aparatul de aer condiţionat este capabil să pornească sau să se oprească la un interval orar dorit. Astfel, poate realiza răcirea sau încălzirea camerei înainte ca D-voastră să ajungeţi acasă sau se poate opri singur daca D-voastră uitaţi să-l opriţi – pentru controlul aparatului de la distanţa, vezi accesorii disponibile)
  • funcţia de noapte (cu ajutorul acestei funcţii aparatul de aer condiţionat poate climatiza camera de odihnă fără a vă afecta sănătatea sau somnul. Cu această funcţie zgomotul produs de unitatea interioară a aparatului de aer condiţionat se va diminua cu 30% faţă de modul normal de lucru, temperatura interioară va rămâne constantă indiferent de temperatura exterioară)
  • funcţia de restart automat (în cazul unei întreruperi de curent în timpul funcţionării aparatul reporneşte automat păstrând setările de funcţionare).

NOTĂ: funcţiile sunt cu notă generală, consultaţi cu atenţie descrierea produsului pentru lista completă cu funcţii pentru fiecare aparat în cauză, acestea pot diferi.

Ce reprezintă tehnologia inverter?

Tehnologia inverter este o inovaţie reală în domeniul climatizării. Principiul este simplu: inverterele reglează puterea pentru a o corela cu cerinţa reală, nici mai mult, nici mai puţin! Această tehnologie are două beneficii clare:

  • confortul: Inverterul îşi amortizează investiţia de multe ori prin îmbunătăţirea confortului. Un sistem de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă.
  •  eficienţa energetică: Deoarece un inverter monitorizează şi reglează temperatura mediului ambiant oricând este nevoie, consumul de energie scade cu 30% în comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire.

In concluzie, dacă utilizaţi intens aparatul de aer condiţionat, mai ales şi în perioada rece – pentru încălzire, amortizarea investiţiei într-un sistem de tip inverter se realizează rapid printr-un consum mai scăzut de energie.IMPORTANT DE ŞTIUT: aparatele de aer condiţionat clasice, de tip ON/OFF nu se mai comercializeaza din anul 2014, noile reglementări în vigoare specificând acest lucru. ATENTIE cand cumparati un aparat de aer conditionat !

4

Cât de mult contează consumul de energie electrică?
Cantitatea de energie electrică consumată de un aparat de aer condiţionat depinde în mare măsură de clasa energetică a echipamentului. Fiind o pompă de căldură, aparatul are un coeficient de eficienţă energetică, în funcţie de clasa din care face parte. Aparatele de clasă energetică A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40% faţă de cele de clasă C sau D. Aşadar, un factor important în alegerea aparatului ar trebui să o constituie clasa de eficienţă energetică. NU achiziţionaţi aparate depăşite tehnologic, de clase energetice inferioare. La raportul preţ/calitate, diferenţa de preţ între unul de clasă A şi unul de clasă C se amortizează în primul an de funcţionare.Clasa energetică este stabilită pe baza unor parametri de eficienţă a aparatului, care trebuie urmăriţi în fişa tehnică a produsului şi anume: valorile EER şi COP – cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine.

COP (Coefficient of Performance) – coeficientul de performanţă, este raportul dintre puterea electrică absorbită şi puterea termică de încălzire generată. De exemplu, o pompă de caldură modernă va genera 4 kW de energie termică pentru 1 kW de energie electrică consumată. În acest caz COP-ul va fi 4.

EER (Energy Efficiency Ratio) – rata de eficienţă energetică, este raportul dintre puterea electrică consumată şi puterea de răcire generată. COP şi EER sunt mărimi similare, dar sunt folosite pentru încălzire sau pentru răcire.

Încadrarea în clasa energetică în funcţie de EER şi COP:

5
Mai nou, au fost introduşi termenii de SCOP şi SEER. Ce reprezintă?SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) – la fel ca şi COP, repezintă coeficientul de performanţă în cazul încălzirii, însă este un coeficient sezonier, care ţine cont de energia electrică consumată şi energia termică pentru încălzire generată în tot sezonul de încălzire.

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) – la fel ca şi EER, repezintă rata de eficienţă energetică în cazul răcirii, însă este o rată sezonieră, care ţine cont de energia electrică consumată şi energia termică de răcire generată în tot sezonul de răcire.

Încadrarea în clasa energetică în funcţie de SEER şi SCOP:

7

Cum se alege puterea aparatului de aer condiţionat?
Pentru a determina necesarul termic pentru răcire, în calcule trebuie ţinut cont de următorii factori:

  • degajări de căldură de la diferite surse (iluminat, aparatură electronică etc…)
  • degajări de căldură de la persoane (în funcţie de tipicul activităţilor desfăşurate)
  • dimensiunile spaţiului de climatizat
  • gradul de izolare termică
  • amplasarea încăperii faţă de punctele cardinale şi amplasamentul în clădire
  • dimensiunile ferestrelor si orientarea acestora
  • alţi factori cu caracter particular care pot apărea.

Pentru a vă uşura alegerea, puteţi estima puterea aparatului necesar pentru încăperea dvs, folosind calculatorul nostru online de determinare a necesarului termic pentru răcire sau utilizând un tabel de alegere orientativă a echipamentului:

3
NOTĂ: calculele efectuate sunt estimative, pentru a determina cu exactitate tipul de aparat necesar, apelaţi la specialiştii noştri, sau puteti utiliza instrumentele de calcul estimative puse la dispozitie pe site-ul nostru: www.climatizareonline.ro

Pot să folosesc aparatul de aer condiţionat să încălzesc iarna?​

Aparatele de aer conditionat pot funcţiona pe cald până la temperaturi exterioare de până la -10 ⁰C, cu un randament interior de până la 23 ⁰C. Aparatele de climatizare tip split inverter pot încălzi cu un randament interior de până la 25 ⁰C la temperaturi exterioare de până la -20 ⁰C. Dincolo de această valoare, randamentul interior scade progresiv cu temperatura exterioara (la -25 ⁰C în exterior, echipamentul de climatizare poate asigura o temperatura de 20 ⁰C. Sub -28 ⁰C în exterior echipamentele de climatizare se opresc şi nu mai funcţionează. Trebuie menţionat faptul că la toate aparatele de aer condiţionat de tip split, inverter sau simplu, funcţionarea pe meniul de cald este întârziată cel puţin 5 min (în funcţie de model şi temperatura exterioară). Această întârziere este necesară sistemului de aer condiţionat şi în special pompei de căldură pentru a pregăti echipamentul şi pentru a refula doar aer cald, ferindu-vă de disconfortul creeat de un curent de aer rece. De asemenea, la anumite perioade de timp, aparatul îşi va inversa sensul de funcţionare, pentru a dezgheţa unitatea externă, pentru câteva minute. În acest timp, în încăpere nu va mai fi introdus aer cald.

Pentru a vă uşura alegerea, puteţi estima puterea aparatului necesar pentru încăperea dvs, folosind calculatorul nostru online de determinare a necesarului termic pentru încălzire.

Pot să răcesc/încălzesc cu un aparat de aer condiţionat montat în hol, toate camerele?
Această soluţie nu este în general recomandată din următoarele motive:

  • temperatura pe hol va fi mereu mai mică (în cazul răcirii) sau mai mare (în cazul încălzirii) decât în camerele alăturate. Uşile deschise pentru dirijarea fluxului de aer nu vor înlătura acest dezavantaj, decât într-o foarte mică măsură.
  • la un moment dat, aparatul de aer conditionat aparatul va “citi” prin intermediul propriului senzor temperatura realizată pe hol, care a ajuns la pragul setat şi se va opri din funcţionare. Astfel, holul va fi adus la temperatura dorită de dumneavoastră, însă camerele alăturate rămân fie mai calde (în cazul răcirii), fie mai reci (în cazul încălzii) decât holul;
  • socul termic la trecerea prin hol va fi foarte mare si va dăuna sănătăţii dvs, diferenţa de temperatură dintre camere şi hol fiind foarte mare (5 ⁰C …10⁰C)
  • timpul de funcţionare al aparatului va creşte foarte mult (funcţionare lungă, porniri dese) şi implicit şi consumul de energie electrică;
  • datorită solicitării foarte mari la care va fi supus, în cazul în care aparatul este mult subdimensionat pentru sarcinile pentru care trebuie să funcţioneze, acesta se va uza foarte repede, iar randamentul se va micşora constant.

Alegerea este însă a dumneavoastră !

 

RECOMANDAREA NOASTRA ?

Vizitati site-ul nostru: www.climatizareonline.ro si alegeti un aparat de aer conditionat marca DAIKIN, numarul 1 mondial !

Cat de importanta este dimensionarea, alegerea si mai ales amplasarea cosului de fum ?

Amplasarea cosului de fum este hotaratoare pentru buna functionare a echipamentului racordat la acesta, respectiv pentru realizarea performantelor energetice ale acestuia.

  • Despre dimensionarea cosului de fum am vorbit in articolul  Dimensionarea sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima
  • Referitor la alegerea cosului de fum am vorbit in articolul Avantajele sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima


Raspunsul referitor la Amplasarea cosului de fum o sa-l gasiti in cele ce urmeaza.


Cerinte generale despre amplasarea cosului de fum

Cele mai importante caracteristici pentru cosul de fum sunt:

  • Dimensiunile – Sectiunea si inaltimea asa cum s-a aratat articolul  Dimensionarea sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima
  • Forma – cea mai recomadata este forma circulara, 
  • Materialul folosit – recomandarea este pentru otelul inoxidabil in articolul Avantajele sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima

Pentru amplasarea in exteriorul cladirii a cosului de fum si mai ales pentru evacuarea sistemului de cos se impun si trebuiesc respectate multe conditii.

În scopul asigurării unui tiraj corespunzător, înălțimea coșului deasupra acoperișului, în cazul acoperișurilor plane trebuie să depășească cu 1.50 m părțile cele mai înalte ale acoperișului.

La acoperișurile înclinate, coșul trebuie să depășească cu cel puțin 0.50 m nivelul coamei, dacă este situat la o distanță de 1.50 m de la coamă. Coșurile situate la o distanță de 1.50 - 3.00 m de la coamă nu trebuie să coboare sub nivelul coamei, iar înălțimea lor până la fața acoperișului trebuie să fie cel puțin 1,00 m.

Evacuarea gazelor arse trebuie facută în siguranță optimă și se va încerca evitarea zonelor de curenți de aer defavorabile tirajului. De aceea, coșurile trebuiesc amplasate cât mai aproape de coama acoperișului sau de zonele cele mai înalte ale clădirilor. 

Înălțimile minime ale coșurilor de fum se vor stabili în funcție de înclinația acoperișurilor construcțiilor aşa cum rezultă din Fig.1


Instalarea sistemului de coş de fum trebuie efectuată de către personal calificat, cu respectarea reglementărilor de specialitate în vigoare şi a normelor de securitate şi sănătate în muncă;


Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie. Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta ! 


Alte recomandări privind amplasarea evacuarii sistemului de coş de fum pentru incalzirea locuintelor  în conformitate cu SR EN 15287-1:2008 sunt prezentate in continuare:

În figura 2 sunt prezentate exemple de amplasare pentru evacuarea sistemului de coş, pentru încălzirea locuinţelor în conformitate cu SR EN 15287-1:2008. Dimensiunile sunt în metri.

Simboluri pentru înălțimile și distanțele gurilor de evacuare ale sistemului de coș, pe baza prescipțiilor naționale:

y) pantă sau unghi de înclinare a acoperișului;

a) înălțimea deasupra coamei unui acoperiș înclinat, coș in apropierea coamei;

a1) înălțimea deasupra coamei unui acoperiș de paie înclinat, coș în apropierea coamei;

a2) înălțimea deasupra acoperișului adiacent la construcții sau structuri mai înalte;

b) înălțimea deasupra acoperișului plat sau parapete închise;

c) distanța orizontală minimă față de acoperișul înclinat, la nivelul gurii de evacuare;

c1) distanța minimă, măsurată la 90˚ în raport cu planul acoperișului în pantă, acoperit cu țiglă incombustibilă;

c2) înălțimea deasupra unui acoperiș în pantă, în care L= distanța orizontală până la coama acoperișului;

d) înălțimea deasupra deschiderilor aplicate în acoperiș;

e) înălțimea deasupra obstacolelor sau punctului cel mai ridicat al unui acoperiș cu pantă inversă;

f) distanța sistemului de coș față de obstacole;

g) înălțimea obstacolelor;

h) înălțime deasupra construcțiilor vecine sau despărțitoare;

j) diferența de înălțime a fațadelor între construcții vecine sau despărțitoare;

l) distanța orizontală între sistemul de coș și construcțiile vecine sau despărțitoare;

A) distanța în raport cu structurile, ferestrele și deschiderile unui acoperiș înclinat;

B) înălțimea deasupra deschiderilor pe distanta A;

C) distanta deasupra sau la marginea deschiderilor sau ferestrelor unui acoperiș înclinat;

D) distanța deasupra deschiderilor sau ferestrelor unui acoperiș înclinat;

L) distanța în raport cu coama acoperișului.




Legenda:

1. Ferestre și deschideri adiacente amplasării gurii de evacuare pe un acoperiș înclinat.

2. Zone de amplasări interzise.

3. Pereți care pot să facă parte din aceeași construcție sau din construcții adiacente. 

4. Marginea structurii inferioare, având acoperiș-terasă sau 10 m distanță până la clădirea cea mai înaltă utilizându-se valoarea maximă a celor două distanțe.

5. Punctul cel mai înalt al unei cladiri alăturate. 

6. Zone de amplasări permise pentru gurile de evacuare situate pe acoperișuri alăturate de cladiri înalte.


Tabelul 1 conţine dimensiunile recomandate pentru poziţionarea gurilor de evacuare ale canalului de coş de fum.


Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie. Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta



Garantarea calitatii Sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima

Ce este marcajul CE pentru cosurile de fum din inox si la ce foloseste ?

Marcajul CE pentru Sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox  ThermClima reprezinta garantarea calitatii . Acesta a fost obtinut in urma testarilor in laboratoare de specialitate care au verificat si validat ca acest produs - Sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox  ThermClima respecta respecta Standardele Europene si a primit certificarea CE nr. 1823-CPR-0042


Garantarea calitatii  sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima fabricate de Clima Therm Center Iasi este certificarea CE nr. 1823-CPR-0042. De fapt acesta reprezinta simbolul calitatii sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima.

Caracteristici:

T-400-P1-W-V1-L20050-G200

Standardul respectat

EN1856-1

Combustibil:

lichid, gazos, solid

Temperatura maxima de functionare

max. 400 °C  mediu uscat (D)/max. 200 °C mediu  umed (W)

Clasa de presiune

 depresiune (N1)/suprapresiune (P1)

Clasa de rezistenta la condens

uscat (D)/umed (W)

Clasa de rezistenta la coroziune

V1,V2,V3,Vm

Perete interior:

 inox 304 (1.4301) / grosime 0,5 mm – 0,8 mm

Perete exterior:

inox 304 (1.4301) / grosime 0,5 mm – 0,8 mm

Grosime termoizolatie:

30 mm

Rezistenta la funingine

G-Da, O-Nu

Distanta fata de materialele combustibile

200 mm


Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie.


Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta ! 

   Avantajele sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima


Nimic nu este perfect. Dar la alegerea unui cos de fum metalic din inox trebuie sa aveti in vedere avantajele  sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox  ThermClima . O sa fie mult mai usor si simplu sa alegeti fara indoieli sistemul complet de coşuri și canale de fum din inox  ThermClima. ThermClima este un sistem complet de coşuri şi canale de fum metalice utilizat pentru evacuarea gazelor de ardere în regim de funcţionare uscat sau umed, indiferent de tipul de combustibil utilizat, respectiv gazos, lichid, solid sau biocombustibil. ThermClima este coşul de fum pentru echipamentele de încălzire de nouă generaţie în condensaţie, precum şi pentru cele convenţionale.


Avantajele sistemului ThermClima sunt:

Gama larga de utilizare

Aplicabilitate pentru gama larga de sisteme termice:

  • Cazane de incalzire centrala  conventionale sau cu condensatie  
  • Cazane de incalzire centrala  cu tiraj natural sau fortat
  • Sobe metalice sau ceramice 
  • Seminee

Utilizate pentru gama larga de combustili:

  • Combustibil gazos
  • Combustibil lichid
  • Combustibil solid
  • Biocombustibil


Siguranta in exploatare

  • Suprafata interior neteda cu  depuneri minime de fumingine
  • Izolarea termică continua
  • Temperatura scăzută a suprafeței exterioare
  • Garanție funcțională de 5 ani


Montaj rapid si facil

  • Gama mare de diametre disponibile
  • Greutate proprie redusă
  • Stabilitate ridicată
  • Pregătit pentru utilizare imediată
  • Montaj simplu, rapid - „tub în tub", cu cheltuieli de manoperă reduse;
  • Instalare cu piese de legătură și piese de trecere prefabricate 
  • Nu necesită izolație termică suplimentară 
  • Nu necesita  lucrări de sudură pe șantier


Stabilitate dimensională

  • Realizarii cosurilor de fum cu inaltimi foarte mari datorita proprietati de a fi:
  1.         Modulabil;
  2.         Stabilitate ridicată
  • Posibilitatea ca ele să fie cuplate două sau mai multe cosuri , realizând un ansamblu de coșuri autoportante, cu tuburi individuale si un suport comun


Rezistență la intemperii

  • Peretele exterior este realizat din inox  de înalta calitate


Termoizolatie continua si performanta

  • Sistemul de îmbinare a tronsoanelor  asigură o termoizolație continua ceea ce asigură un tiraj optim surselor racordate
  • Grad de izolare performant;
  • Etanşare perfecta;


Rezistenţă la temperaturi înalte, umiditate şi coroziune chimică

Siguranţă la foc

Livrare rapidă

Suport tehnic la cerere


Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie.


Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta ! 


Componenta sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima 


Sistemul de coşuri și canale de fum din inox  ThermClima are in componenta toate elementele de care aveti nevoie. De aceea se numeste Complet. Daca chiar este nevoie de o compenenta care nu se gaseste in lista noastra, o putem executa pentru Dumneavoastra !
ThermClima este un sistem complet de coşuri şi canale de fum metalice utilizat pentru evacuarea gazelor de ardere în regim de funcţionare uscat sau umed, indiferent de tipul de combustibil utilizat, respectiv gazos, lichid, solid sau biocombustibil. 
ThermClima este coşul de fum pentru echipamentele de încălzire de nouă generaţie în condensaţie, precum şi pentru cele convenţionale.
Coșurile de fum ThermClima au rolul de a asigura evacuarea fumului și a gazelor rezultate prin arderea combustibilului necesar încălzirii spațiilor de locuit, comerciale, industriale, etc.


Elemente componente ale sistemului ThermClima:

1 Suportul de bază (în cazul descărcărilor pe placă) sau suportul de bază în console (în cazul descărcării pe perete ) 
2 Colectorul de condens
3 Ușa de vizitare (inspecție), curățire (în cazul descărcărilor pe placă)
4 Elementele liniare pentru a se ajunge la înălțimea necesară racordării;
5 Element de racordare 90°/135° necesar pentru legătura cu cazanul de încălzire;
6 Elementele liniare pentru a se ajunge la înălțimea finală
7 Elementele de fixare  
8 Elementul terminal (conic sau antipluvial).



Sistemul ThermClima respectă următoarele standarde SR EN 1856-1, SR EN 1856-1/2, SR EN 1859-2, respectiv ISO9001:2008/ed.4, SR EN ISO 14001:2005/ed.2, SR OHSAS 18001:2008.

Producția sistemului ThermClima este supusă unui Sistem de Control în Fabrică, în conformitate cu cerințele Directivei nr.89/106/CEE , sistem de control certificat prin: FPC Certificat Nr.1823-DPC-467/0104-13- conform cerințelor standardului SR EN 1856-1/2- Marcaj CE.


Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie.


Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta ! 



Coș de fum din inox, zidărie sau ceramică ? 

Analizam si comparam trei tipuri de cosuri de fum – inox, zidarie si ceramic.  Sunt solutiile  actuale pentru nevoia Dumneavoastra.

Criteriile utilizate sunt:

  • Flexibilitate
  • Eficienta
  • Limite structurale
  • Estetica 

Aceasta comparatie este valabila pentru cazul locuintelor.

In celelalte cazuri – cosuri de fum pentru cazane de incalzire  centrala de puterii medii si mari , respectiv cazane industriale si de abur, cosul de fum din inox este singura optiune.


1. Cos de fum din inox - dublu perete, izolat

Cosurile de inox dublu perete reprezinta cea mai noua varianta de cosuri de fum profesionale, fiind o instalatie completa pentru evacuarea gazelor de ardere in atmosfera in deplina siguranta. Folosind materiale de calitate si vata minerala bazaltica pentru izolare, cosurile de fum din inox reprezinta una din variantele pentru utilizarea in siguranta, dar si pentru un confort sporit pentru casa dumneavoastra.

Cosurile de fum din inox reprezinta una din solutiile profesionale pentru evacuarea fumului, principalul avantaj fiind greutatea redusa - fiind astfel potrivit pentru cazurile in care  montarea unui cos de fum cu greutate mare- zidarie sau ceramic  reprezinta o mare problema sau unde necesarul cosului de fum cere o inaltime mare, cosul de fum de inox fiind singura optiune . 
Dezavantajul cosului de inox, fata de cel ceramic, este rezistenta in timp mult mai mica, de aceea si Garantia acordata este mai mica.

2. Cos de fum de zidarie

Cosul de fum din caramida de zidarie reprezinta cea mai intalnita solutie adoptata pentru realizarea cosului de evacuare a gazelor. Cu toate ca este o solutie foarte raspandita, nu este si cea mai sigura.

Coroziunea cosului pentru fum este o problemă serioasă care reduce în mod semnificativ durata de viață a acestuia si a sistemului pe care il deserveste, caramida nefiind certificata pentru cosul de fum, lucru la temperaturi inalte si coroziuni. Precum caramida, adezivul (mortarul) folosit pentru zidire este de asemenea afectat de coroziune, ceea ce duce la fisuri, gauri in zidarie si probleme cu etanseitatea cosului.

O alta problema o reprezinta izolarea cosului de fum din zidarie, de cele mai multe ori aceste cosuri nefiind izolate, ceea ce favorizeaza aparitia condensului si a gudronului umed foarte inflamabil, iar acest lucru pune in pericol casa si bunurile dumneavoastra.

3. Cos de fum din ceramica 

Cosurile de fum din ceramica au durata de viata mare.

Aceste cosuri de fum ceramice nu necesita izolatie ulterioara, fiind triplu strat, cu tubulatura ceramica, strat de izolatie si mantale de beton. Tuburile ceramice speciale rezista la acizi, deci cosul nu este atacat de condensul coroziv chiar daca acesta se formeaza. Una dintre componentele cheie ale cosului de fum ceramic profesional este colectorul de condens, care asigura evacuarea condensului in exteriorul cosului de fum, impiedicand astfel cunocutele “infiltratii” si mirosul in casa.

Cosul de fum ceramic rezista la inghet si la autoaprindere, este impermeabil, si impiedica patrunderea vaporilor si a gazelor arse. Poate fi montat atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirii. Poate fi folosit la renovarea cladirilor istorice, deoarece nu afecteaza aspectul acestora.

Tirajul cosurilor de fum ceramice triplustrat are o performanta mult mai mare fata de alte sisteme de cos de fum, datorita izolatiei cosului de fum - temperatura in cosul de fum este pastrata constanta, iar sectiunea rotunda a tuburilor ceramice cu suprafata neabraziva favorizeaza evacuarea cat mai rapida a fumului, oferind astfel siguranta maxima casei si familiei dumneavoastra.
Aplicatiile in care sunt folosite cosuri de fum ceramice sunt limitate si nu depasesc domeniul residential. Atunci cand aveti nevoie de sectiuni mari si mai ales de inaltimi mari, cosul de fum din inox este singura optiune.


Criterii Cos de fum INOX Cos fum  de ZIDARIE
Cos fum CERAMIC
Flexibilitate
Ofera flexibilitate necesara pentru orice design
Nu ofera flexibilitatea unui cos de fum din inox
Nu ofera flexibilitatea unui cos de fum din inox
Eficienta
Eficienta buna
Asigura o reflectie mai mare a caldurii
Eficienta buna
Limite structurale 

Greutate mica, limitari structurale mici

Gama dimensionala mare 

Este folosit pentru orice tip de cazan , inclusiv cazane industrial si de abur

Greutate mare, limitari structurale MARI

Gama dimensionala limitata

Se folosesc doar in uzul rezidential

Greutate mare, limitari structurale MARI

Se folosesc doar in uzul rezidential

Estetica

Indiferent daca sunt finisate cu materiale reflectorizante sau sunt negre, sunt minunate pentru o varietate de arhitecturi de case. 

Pentru uzul tertiar si industrial reprezinta  singura  optiune

Pot fi realizate din caramida, piatra, ceramica sau beton.

Estetica buna atunci cand sunt construite corect.  

Au o estetica buna si se preteaza la anumite arhitecturi de case


In functie de alegerea dvs, suntem aici pentru o consultanta gratuita.



Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie.

Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta ! 


Date tehnice pentru sistemului complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima

Sistemul complet de coşuri și canale de fum din inox ThermClima  este un sistem complet care se poate utiliza atat pentru locuinte dar si pentru spatii comerciale si mai ales industriale.

Datele tehnice sunt verificate in laboratoare de specialitate care confirma si certifica respectarea standardului SR EN 1856-1/2, respectiv Marcajul CE prin certificarea CE nr. 1823-CPR-0042. 

ThermClima este un sistem complet de coşuri şi canale de fum metalice utilizat pentru evacuarea gazelor de ardere în regim de funcţionare uscat sau umed, indiferent de tipul de combustibil utilizat, respectiv gazos, lichid, solid sau biocombustibil. 

ThermClima este coşul de fum pentru echipamentele de încălzire de nouă generaţie în condensaţie, precum şi pentru cele convenţionale.

Coșurile de fum ThermClima au rolul de a asigura evacuarea fumului și a gazelor rezultate prin arderea combustibilului necesar încălzirii spațiilor de locuit, comerciale, industriale, etc.


Specificațiile produsului:

Coș de fum ThermClima cu secțiune circulară, construit din oțel inoxidabil  sudat cu cordon longitudinal WIG.

Sistemul ThermClima este produs în 2 tipuri constructive:

ThermClima dublu perete izolat SS = perete exterior inox/perete interior inox

ThermClima simplu perete neizolat S =  monoperete inox

Specificațiile tehnice ale coșurilor ThermClima SS - perete exterior inox/perete interior inox:

Secțiune circulară, perete dublu, modulare și izolate cu vată minerală cu densitate inalta.

Materiale:
Peretele interior: Oțel inoxidabil AISI 304- tip DIN 1.4301 - X 5 CrNi 18 10 
Peretele exterior: Oțel inoxidabil AISI 304- tip DIN 1.4301 - X 5 CrNi 18 10 
Oțel inoxidabil AISI 316L (la cerere)





ThermClima dublu perete izolat SS= perete exterior inox/perete interior inox
Sectiune ThermClima dublu perete izolat SS 
ThermClima simplu perete neizolat S =  monoperete inox

Aspectul exterior:
Suprafață lucioasă și strălucitoare.
La cerere, produsul poate fi acoperit cu o vopsea special colorată.  

Grosimea oțelului:
 0,5-0,8  mm  grosime pentru  diametre cuprinse între 150 - 550 mm.

Tipul și grosimea materialului izolant:
  • Vată minerala bazaltică cu densitatea de 80 kg/m3.
  • 30 mm grosime pentu diametre cuprinse între 150 - 550 mm.
La cerere, produsul poate fi realizat cu vată minerala bazaltică cu grosimea de 50 mm

Temperaturile de funcționare:
Pentru funcționare continuă 400°C

Diametrele interioare disponibile (mm):
150 - 180 - 200 - 250 - 300 - 350 - 400 - 450 - 500 - 550

Tipurile de coșuri:
Mediu gazos - Mediu lichid - Mediu solid

Tab.1 Dimensiuni constructive pt ThermClima SS/S:

COD  SS SS SS SS SS  SS    SS SS SS SS SS
PRODUS 30-150 30-200 30-250 30-200 30-250 30-300   30-350 30-400 30-450 30-500 30-550
DINT/DEXT [mm] 150/210 160/220 180/240 200/260 250/310 300/360   350/410 400/460 450/520 500/560 550/610

Date tehnice pentru ThermClima SS / S:

Standardul respectat

EN1856-1

Combustibil:

lichid, gazos, solid

Temperatura maxima de functionare

max. 400 °C  mediu uscat (D)

Clasa de presiune

 depresiune (N1)/suprapresiune (P1)

Clasa de rezistenta la condens

uscat (D)/umed (W)

Clasa de rezistenta la coroziune

V1,V2,V3,Vm

Perete interior:

 inox 304 (1.4301) / grosime 0,5 mm – 0,8 mm

Perete exterior:

inox 304 (1.4301) / grosime 0,5 mm – 0,8 mm

Grosime termoizolatie:

30 mm

Rezistenta la funingine

G-Da, O-Nu

Distanta fata de materialele combustibile

200 mm


Sistemul ThermClima respectă următoarele standarde SR EN 1856-1, SR EN 1856-1/2, SR EN 1859-2, respectiv ISO9001:2008/ed.4, SR EN ISO 14001:2005/ed.2, SR OHSAS 18001:2008.


Producția sistemului ThermClima este supusă unui Sistem de Control în Fabrică, în conformitate cu cerințele Directivei nr.89/106/CEE , sistem de control certificat prin: FPC Certificat Nr.1823-DPC-467/0104-13- conform cerințelor standardului SR EN 1856-1/2- Marcaj CE.


Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie.

Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta !